Pellonpään poppoo

Pellonpään poppoo

perjantai 13. helmikuuta 2015

Hilpeää helmikuuta

... ja hyvää huomista ystävänpäivää! Tulevan ystävänpäivän kunniaksi otettiin Nellin kanssa pari kaveriselffietä:

Tarkoitus oli alun perin käydä pitkästä aikaa muorin kanssa köpöttelemässä, mutta irtipoljettu etukenkä muutti suunnitelmia ja jätti aikaa kokeilla uusvanhan kännykän kameraa hevoshommissa.




 Seuraava kuva:





toi ensin lähinnä mieleen tämän:


Mutta märehtijöiden ja hevosen anatomiassa on se vissi ero, että hevosella on etuhampaat ylhäälläkin, toisin kuin vuohilla. Ylemmässä kuvassa ei siis ole kiimainen, komeapartainen vuohipukki, vaan kevättä haisteleva Tammahevonen...

Nelli talvisessa parrassaan

Nelli kasvatti muhkean talvikarvan, jota nyt kovasti jo pudottelee. Parran lisäksi lämpimät ovat sukatkin:

Takasten kikkarakarvaa

Etuset ovat varsinaiset karvakoivet



Vaikka Nellillä on karvoja vaikka muille jakaa, täytyy se loimittaa ulos aina pakkaskelillä sekä yön ajaksi sisällä. Välillä se saa selkäänsä myös BOT-selänlämmittimen: hankinnassa on BOT-loimi, jota voisi pitää jatkuvammin, tuo lämmitin ei pysy yön yli päällä.

Syynä mammuttikarvaisen tamman loimittamiseen on, että mamman lantion seudun lihakset jumivat, jos saavat kylmää, vrt. kuvat alla:

Hieman lihasköyhän tamman lautasen korkein kohta on normaalisti selkäranka ja lihakset viettävät siitä alaspäin...

Tilanne seuraavana aamuna loimittamattoman yön jälkeen; selkäranka on lihasten välisesä "kuopassa", oikea puoli näyttää isommalta, koska tamma ei seiso tasajaloin (pitää oikeaa edempänä)

Pinkeät lihakset näkyvät tässä vielä paremmin
Aiemmin oireillutta takapolvea Nelli ei varsinaisesti onnu, mutta vasemman takajalan liikerata on muuttunut sivusuunnassa enemmän mahan alle keventämään oikean työtä... Voi myös olla, että Nellin lihaskireydet johtuvat tarhassa riehumisesta. Tällä hetkellä Mamma on eläinhomeopaatin hoidossa ja ensi viikolla saadaan viimein hieroja paikalle. Nivelten liikkuvuuden ylläpitämiseen molemmat ikäneidot syövät Criollo GluKoMix HA + MSM -valmistetta. Tehoa täytyy odotella viikkoja, ellei kuukausia, mutta jos pikkuhiljaa ei tilanne parane, suunnataan klinikalle.

Jottei juttu menisi liian vakavaksi, niin tähän loppuun vielä piristys 13. pvä perjantaille:

Kummalla on sievempi hymy :)



Ei kommentteja:

Lähetä kommentti