Pellonpään poppoo

Pellonpään poppoo

keskiviikko 2. marraskuuta 2011

Uuden ihmettelyä

Tänään oli "syksyn" lämpimin päivä ja sopivasti vapaapäivä, siis sopiva pesupäivä! Nelli nukkuu isossa varsomiskarsinassa miten sattuu (yleensä vessapaikan päällä!) ja on sitten ollut sen näköinenkin. Talliin asti en viitsi sisältä lämpimän veden letkua vetää, joten Mamma piti pestä ulkona. Kesällä Putella oli Nellin pesun ajan kiinnipitäjä, mutta nyt ainoat apukädet olivat 5-vuotiaan, joten parasta oli järjestää ihmislapselle muuta puuhaa ja pärjätä kahdella kädellä.

Päätin laittaa Puten tolppaan kiinni ja heiniä nenän eteen. Täytin verkon, jotta se saisi syödä pää ylhäällä, eikä olisi vaaraa narun sotkeutumisesta jalkoihin tai kaulan ympärille. No, enpä ollut tullut ajatelleksi, ettei hevosen alku ollut koskaan heinäverkkoa nähnyt! Heinäpussi vieläpä hiemen heilui, joten kauhistus oli valmis. Ei auttanut muu, kuin antaa Nellin näyttää mallia, mihin tarkoituksen moista heiluvaa möykkyä käytettiin. Varsa mietti hetken ja antoi ahneudelleen periksi. Nellin sidoin viereiseen tolppaan suihkun ajaksi.

Ihmeen hyvin (onneksi) Putte malttoi seisoa emänsä pesun ajan. Vähän uhkarohkeaahan tuo tietysti oli ja olisi saattanut päättyä huonostikin... Välillä Putte kyllä säikkyi jotakin ja riuhtoi narussaan, mutta löysytti itse aina narun astumalla lähemmäs tolppaa. Varsa myös söi koko ajan, joten mistään paniikista ei ollut kyse. Puttea itseään en ole vielä koskaan pessyt, joten siihenkin totuttaminen on edessä. Mikäli syksy (ja rapakelit) jatkuu, voisi jalkojen pesua harjoitella vielä tänä syksynä.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti