Pellonpään poppoo

Pellonpään poppoo

sunnuntai 16. syyskuuta 2012

Jätkä on sitten kotiutunut!

Nyt on sitten ne laitumelta haku -videotkin ladattu, tervemenoa katsomaan.

Pari päivää sitten siis haettiin Putte kotiin orilaitumelta. On kuin poika ei olisi kotoa poissa ollutkaan; kaikki sujuu niinkuin ennenkin talutuksia ja hoitotoimia myöten. Ainostaan tukka on kasvanut ja laitumelle lähteneestä vuosikkaasta oripojasta on tullut vuoden ja kolmen kuukauden ikäinen "Jätkä".


Putte kotona kesäleirin jälkeen


Himpun on tippunut läskit kyljiltä, mikä sinänsä oli kyllä tavoitekin, mutta vähän heinämahaa jäänyt sivuprofiiliin roikkumaan. Kroppa tuntuu kasvaneen ja takakorkeutta tulleen reilusti lisää, koskapa etupää näyttää nyt kovin epäsopusuhtaisen pieneltä (alakaula ei ainakaan komista kuvaa...). Pääkään ei ole kasvanut, sillä kesä alussa olevat päitsien säädöt ovat edelleen passelit. Tokihan varauduin laitumelta hakiessa yhtä kokoa isompiin päävehkeisiin, mutta ne olivat kyllä vielä aivan liian suuret.
 

Jätkä sivulta

Jätkällä on nyt siis seuranaan "Setä" Urho. Urkki vaikuttaa varsin mukavalta, mutta on toooosi ISO, eikä taida itsekään aina tietää missä kavionsa ovat, sen verran monesti on viisi alimmaista ollut taluttajan... Täytynee vähän harrastella sen kanssa, niin opitaan molemmat toistemme tavoille.
Urho-Setä   

 Urho ja Putte näyttävän tulevan juttuun hyvin. Urho pitää sopivaa jöötä Putelle, ei simputa turhasta, jopa kaveeraakin välillä, mutta kertoo kyllä selkeästi, kun varsa alkaa käydä hermoille. Ja Putte poistuu kauemmas kohteliaasti.

Oho, nehän jopa rapsuttelee keskenään...    

Alkuun olin huolissani, antaako Urho Puten käyttää katosta, mutta se olikin Urho, jolta vei jonkin aikaa tajuta katoksen käyttömukavuus ja hyvin pojat mahtuvat sinne yhtä aikaa. Onneksi katos on "läpijuostavaa" mallia, niin että ahtauden tullen mahtuu hyvin poistumaan paikalta.

Setä ja Jätkä päivälevolla




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti