Pellonpään poppoo

Pellonpään poppoo

torstai 19. syyskuuta 2013

Näytillä

Eilen käväistiin tuomarin arvioitavana Rovaniemenn näyttelyssä. Putte oli puunattu edellisenä päivänä ihan hevosshampoolla (normaalisti käytän EVIRA:n eläinlääkärin suosittelemana Teepolia...). Elämänsä toiseen kokopesuun varsa suhtautui varsin suosiollisesti. Ainostaan otsatukan ja pään pesun välttämättömyydestä jouduttiin hieman keskustelemaan. Paketoin Puten fleeceloimeen ja päästin sen takaisin tarhaan, koska en haluunut tallissa seisottaa ulkoilmaelämään tottunutta varsaa. Putte kuopi maata niin, että pölinä kävi ja kellahti sitten autuaasti piehtaroimaan. Loimi suojasi muun kropan, mutta harja sai kyllä vähemmän komean multakuorrutuksen...

Näyttelypäivän aamuna jouduin hieraisemaan silmiäni toisenkin kerran; juu, loimi oli kyllä pysynyt päällä, mutta varsa oli väärällä puolen aitaa. Siis takapellolla laiduntamassa! En edes uskaltanut ajatella millainen pallomaha loimen alta paljastuu, jos varsa on jo tunteja aiemmin ryöminyt porttipuomin ali vihreämmille apajille. Onneksi ovat saaneet koko ajan syödä vihreää, vaikkakin niitettynä ja määrältään säännösteltynä, niin ei mennyt maha ihan sekaisin! 

Loppujen lopuksi Putte oli varmaan ollut pellolla aika vähän aikaa, sillä tarkoin varjeltu ei-niin-pallomainen-maha oli lähes entisellään. Manta apukäsineen tuli sovittuun aikaan ja pakattiin loput kamppeet sekä kaviokkaat kyytiin ja lähes aikataulussa päästiin matkaan. Loppumatkasta saatiin tutulta hevosmieheltä soitto, että missä olette tulossa, kun pitäisi olla jo! Oltiin siis noin tuntia ennen arvioitua aikaa menossa näyttelypaikalle, mutta olivat kiirehtineet mittauksia sillä mallilla, että oltiin "myöhässä". Itse arvosteluaikataulu oli noin 15 minuuttia aikataulusta jäljessä, eli itse asiassa oltiin siis ihan ajoissa paikalla.

Siispä heti saavuttua otettiin hevoset kiireesti ulos vinkasta (onneksi Urhon kotiväki oli jo paikalla ottamassa ison tumman huomaansa). Pinteli hännästä pois ja kiiruusti kohti mittauspaikkaa. No, eipähän ehditty jännittää! Itse mittaus meni eka kertaa vieraita tammoja näkeväksi oriksi ihan hyvin. Tässä vaiheessa tarkistettiin ja arvioitiin myös kaviot. Nyt olikin sitten aikaa odotella ja kerätä sitä jännitystä. Ja Putella oli aikaa nostatella hormonitasoa ihanien tammojen esiintyessä parhaimmillaan viiden metrin päässä sen katoksesta! No jaksoipahan varsa ainakin esiintyä ryhdikkäästi!



Tammoja näköpiirissä!


Omassa arvostelussaan Putte käyttätyi muuten ihan kivasti (vaikka olikin hypätä nahoistaan miehisyytensä tunnoissa), mutta raviliikkeiden arvostelussa punki taas ajoittain päälle (kotona harjoitellessa sain sen kulkemaan suoraan punkematta). Onneksi kuitenkin saatiin näytettyä liikeet sivusta paremmin, joten hyvin meni.




















Loppuarvostelussa tammojen ympäröimänä









Iso Kiitos Mantalle kaikesta avusta; kuvaamisesta, apukäsinä toimiminsesta sekä ennen kaikkea rauhoittavasta olemuksesta varsan esittäjän jännätessä... Tuloksena II- -palkinto, roppakaupalla kokemuksia sekä hevoselle, että itselle sekä mukavia uusia ihmistuttavuuksia!

Loppuun vielä videot liikkeiden esittämisestä sekä loppuarvostelusta:






Ei kommentteja:

Lähetä kommentti